CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> INTERNET WEB TECHNOLOGIES AND USER INTERFACE DESIGN

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

INTERNET WEB TECHNOLOGIES AND USER INTERFACE DESIGN

INTERNET WEB TECHNOLOGIES AND USER INTERFACE DESIGN

1. This markup language is considered to be extensible because of its unlimited and self-defining markup symbols.
a. HTML
b. XHTML
c. XML
d. W3C Ans :- c

2. This lightweight protocol provides a way for programs to interact with each other, even if using different operating systems and located behind a firewall.
a. CORBA
b. SOAP
c. RMI
d. DCOM Ans :- b

3. This XML-based language is used to describe the services a business offers and to provide a way for individuals and other businesses to access those services electronically.
a. Xerces
b. X-Box
c. XUL
d. WSDL Ans :- d

4. This XML-based registry is intended as on online Internet registry for businesses worldwide.
a. Universal Plug and Play
b. UDDI
c. Uniform Resource Locator
d. UDF Ans :- b

5. This platform simplifies application development and decreases the need for programming and programmer training by creating standardized,reusable modular components.
a. GDMO
b. JES2
c. J2EE
d. JNDI Ans :- c


6. This method ensures that each XML element type and attribute name has a unique identity.
a. namespace
b. fully-qualified domain name
c. Multiprotocol Label Switching
d. named pipe Ans :- a




7. This is a data structure representing a service type in a Universal Description, Discovery, and Integration registry.
a. model-view-controller
b. tModel
c. Venn diagram
d. exploratory model Ans :- b


8. This application program interface (API) from Sun Microsystems supports messaging between computers in a network.
a. write once, read many
b. Short Message Service
c. Simple Mail Transfer Protocol
d. Java Message Service Ans :- d


9. This term encompasses the plans, methods, and tools aimed at modernizing, consolidating, and coordinating the computer applications in an enterprise.
a. EAI
b. EDI
c. grasping plan
d. decision support system Ans :- a

10. This XML extension is a standard way to describe how to transform the structure of an XML document into an XML document with a different structure.
a. extract, transform, load
b. tree structure
c. XSLT
d. phase change Ans :- c

11. When was IE8 released?
a. March 19th 2009
b. March 19th 2008
c December 10th 2008
d. January 21st 2009 Ans :- a

12. RSS stands for:-
a. Really Simple Standards
b. Really Simple Synonyms
c. Really Simple Syndication
d. Really Simple Specifications Ans :- c

13. Name the founder of Wikipedia?
a. Tim Shell
b. Jimmy Wales
c. Jason Richey
d. Bomis Ans :- b

14. What does AJAX stand for?
a. Asynchronous JavaScript & XML
b. Automatic JavaScript & XML
c. Asynchronous JavaScript & XHTML Ans :- a
d. Adaptive JavaScript & XML


15. How much did News Corp. pay for MySpace?
a. $580 Million
b. $440 Million
c. $ 290 Million
d. $880 Million Ans :- a

16. What technology is being referred to as Web 3.0?
a. Open Source Technology
b. The Semantic Web
c. Read Write Web
d. Social Networking Ans :- b

17. Mozilla Thunderbird is an Internet browser
a. True
b. False Ans :- b

18. Scribd is:-
a. email client
b. blog
c. chat server
d. file sharing repository Ans :- d

19. At which site can you just click on the word's first letter if you don't know how to spell the whole word?
a. Google
b. Yahoo! Kids
c. Kidsclick
d. Ask for Kids
Ans :- c

20. PHP stands for:-
a. Preprocess Hypertext
b. Preprocessor Hypertext
c. Hypertext Preprocessor
d. None Ans :- c





Tags


#

17 Feb, 2020, 10:01:57 AM