CurrentGK -> General Knowledge -> Gk Bytes For You -> Paper Test GK-7

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

Paper Test GK-7

Paper Test GK-7

Test GK-7

 

Instructions
1. The test comprises of 20 questions. You should complete the test within 15 minutes.
2. There is only one correct answer to each question.
3. All questions carry four marks each.
4. Each wrong answer will attract a penalty of one mark.

 

1. Qrio’ is the name of world’s first running humanoid robot that belongs to the stable of
a. Sony
b. GE
c. IBM
d. Siemens
Ans: a

2. Which company owns hair oil brand ‘Keo Karpin’?
a. Marico Industries
b. HLL
c. Dey’s Medical
d. None of these
Ans: c

3. The name associated with the Aligarh Movement is ____________
a. Nawab Abdul Latif
b. Sayyid Ahmed Khan
c. George Yule
d. Mrs. Annie Besant
Ans: b

4. The largest natural satellite, Titan, is around which planet?
a. Jupiter
b. Saturn
c. Uranus
d. Venus
Ans: b

5. Theo and Karl Albrecht are ranked among the world's top billionaires. What is the source of their money ?
a. Retail
b. Investment
c. Software
d. Running the US Lottery
Ans: a

6. Bretton Woods Conference that led to the birth of International Monetary Fund (IMF), took place in
a. 1932
b. 1938
c. 1944
d. 1948
Ans: c

7. ‘Vimal’ is a brand of which company?
a. Reliance
b. Tata
c. Bajaj
d. HLL
Ans: a

8. In which year was slavery abolished in Britain?
a. 1833
b. 1861
c. 1863
d. 1865
Ans: a

9. The Durgapur Steel Plant was set up in association with
a. Germany
b. Britain
c. France
d. Russia
Ans: b

10. The jack Hayward trophy is awarded for _____________.
a. Kabaddi National Cup
b. Golf World Cup
c. Women’s World Cup Cricket
d. Polo World Cup
Ans: c

11. Which of the following is not a product of HLL?
a. Ayush
b. Fair & Lovely
c. Sunsilk
d. Anne French
Ans: d

12. Which letter does Bentley have in their logo
a. B
b. T
c. L
d. Y
Ans: a

13. Denim is the name of a fabric originated in
a. Denmark
b. Italy
c. USA
d. France
Ans: d

14. The most important activity of the Tundra region is
a. Fish farming
b. Cattle rearing
c. Hunting
d. Cropping
Ans: c

15. 'Servo’ brand lubricants are from:
a. Bharat Petroleum
b. Hindustan Petroleum
c. IBP
d. Indian Oil
Ans: d

 

16. Whats common to: Devil Dx, Target, Neon, Queen, Miss India?
a. Original names suggested for Femina magazine brand name
b. All codewords of successful brand launches
c. All bicycles models of Hero Cycles
d. All two-wheeler sub-brands of Bajaj Auto
Ans: c

17. India World Communications Pvt. Ltd. that was later sold to Satyam, was founded by
a. Sabeer Bhatia
b. Rajesh Jain
c. Kanwal Rekhi
d. Vinod Dham
Ans: b

18. What sport is the foundation for the wealth of Bernard Charles Ecclestone, one of the world's richest billionaires ?
a. Basketball
b. Formula One racing
c. American Football
d. Ice Hockey
Ans: b

19. It was invented by John T. Dorrance in 1897, and has since been the mainstay of the company's dominance in the branded foods category. Name the invention.
a. Frosted flakes for Kellogg's
b. Cola drink for Pepsi
c. Milk Chocolate for Cadbury's
d. Condensed soup for Campbell's
Ans: d

20. Aramco is one of the world’s biggest
a. Cement Firm
b. IT Firm
c. Oil Firm
d. Steel Firm
Ans: c





Tags


#

17 Jun, 2019, 16:16:40 PM