Give your Comment
School Lecturer  |  Patwar exam | Current g.k | Model papers | Sample papers | India g.k. | Rajasthan g.k. | Bank papers | Model papers for rpsc | Ssc model papers | Railway exam papers | history | geography | biological science | quiz questions answers | current affairs | noble personalities | UPSC Competitive Exam | Bank PO exam papers | Games and sports | Indian constitution
  • more Current Affairs....
  • » rock
  • » 1984 के दंगों में एसआईटी के संविधान में पूछताछ करने के लिए केन्‍द्र सरकार द्वारा गठित समिति का अध्‍यक्ष कौन था?
  • » हाल ही मे स्‍मारक डाक टिकट (commemorative stamp) कूका आंदोलन के लिए शुरू किया गया था। यह भारत के किस हिस्‍से में है?
  • » "मुठभेड़ हत्‍याओं" पर सुप्रीम कोर्ट द्वारा जारी नवीनतम दिशा निर्देशों, में निम्‍नलिखित में से कौनसा सत्‍य हैं: A. एफआईआर/मजिस्‍ट्रेट जांच को सभी पुलिस मुठभेड़ हत्‍याअों के लिए करना चाहिए। B. खुफिया तथ्‍य किसी भी ऑपरेशन से पहले दर्ज किया जाना चाहिए। C. जांच सीआईडी/अन्‍य पुलिस स्‍टेशन द्वारा आयोजित किया जाना चाहिए। D. अंतिम रिपोर्ट अदालत को दी जानी चाहिए।
  • » 2014 के ऑस्‍कत के लिए भारत की अाधिकारीक प्रविष्टी का नाम क्‍या हैं?
  • » दिबांग पनबिजली परियोजना के संबंध में निम्‍न लिखित कथनों पर विचार कीजिये: A. यह भारत की सबसे बड़ी पनबिजली परियोजना हैं। B. यह दुनिया के सबसे बड़े कंक्रिट ग्रेविटी बांध का दावा करती हैं। C. बांध की उंचाई को 288m तक संशोधित किया गया हैं ? इनमें से कौनसा कथन सत्‍य हैं?
  • » आईएनएस सिंधुरक्षक को भारतीय नौसेना द्वारा बंद कर दिया गया है। यह था एक-
  • » भारत से कौनसी फिल्‍म ऑस्‍कर (अकादमी पुरस्‍कार) के लिए चुनी गयी हैं?
  • » परिसंचण के ऑडिट ब्‍यूरों के अध्‍यक्ष के रूप में किसे नियुक्‍त किया गया हैं?
  • » हाल ही में किस भारतीय राष्‍ट्रीकृत बैंक ने श्रीलंका में संचालन के 150 वर्ष पूरे कर लिए हैं?

2007 CAT Exam Paper Question Paper

CurrentGK -> Papers -> CAT -> 2007 CAT Exam Paper Question Paper

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

2007 CAT Exam Paper Question Paper

2007 CAT Exam paper Question paper

1. Wrong number in the Series 3 , 4 , 10 , 32 , 136 , 685 , 4116 ..
Ans : 32 { (3 * 1) + 1 = 4
(4 * 2) + 2 = 10
(10 * 3)+ 3 = 33 . }

2. There are 10 mangos, four of which are rotten. You pick two apples at random. The first apple is found to be good. What is the probability that the second apple is also good.
Ans : 5 / 9


3. A man spends 1/3rd of his salary on food. Of the remaining he spends 1/4th on rent and 1/5th on cloths. If he is left with 1760, then who much salary does he earn.
Ans : 4800


4. A man from the top of a lighthouse sees a boat with an angle of depression of 30 degrees. It takes 10 minutes for the angle of depression to change from 30 degrees to 60 degrees. In what time dose the boat reach from that point to the lighthouse.
Ans : 5 minutes


5. Ram has y coins with him. Rahim has 5 times more coins then Ram. Robert has 2 more coins then Ram. How many coins do they have in total.
Ans : 7y + 2


6. An ordinary fruit contains 72% water and 28% fruit. A dry fruit contains 20% water and 80% fruit. From 100 grams of an ordinary fruit how much of dry fruit can be obtained.
Ans : 35 gms


7. 1. Father's age is three years more than three times the son's age.
After three years, father's age will be ten years more than twice the son's age.
What is the father's present age.

Ans: 33 years.


8. Find the values of each of the alphabets.

N O O N
S O O N
+ M O O N
----------
J U N E


Ans: 9326


9. There are 20 poles with a constant distance between each pole
A car takes 24 second to reach the 12th pole.
How much will it take to reach the last pole.


Ans: 41.45 seconds
Let the distance between two poles = x
Hence 11x:24::19x:?


10. A car is travelling at a uniform speed.
The driver sees a milestone showing a 2-digit number.
After travelling for an hour the driver sees another milestone with the same digits in reverse order.
After another hour the driver sees another milestone containing the same two digits.
What is the average speed of the driver.


Ans: 45 kmph


11. The minute and the hour hand of a watch meet every 65 minutes.
How much does the watch lose or gain time and by how much?


Ans: Gains; 5/11 minutes


12. Ram, Shyam and Gumnaam are friends.
Ram is a widower and lives alone and his sister takes care of him.
Shyam is a bachelor and his neice cooks his food and looks after his house.
Gumnaam is married to Gita and lives in large house in the same town.
Gita gives the idea that all of them could stay together in the house and share monthly expenses equally.

During their first month of living together, each person contributed Rs.25.
At the end of the month, it was found that Rs 92 was the expense so the remaining amount was distributed equally among everyone.

The distribution was such that everyone recieved a whole number of Rupees.
How much did each person recieve?

Ans. Rs 2
(Hint: Ram's sister, Shyam's neice and Gumnaam's wife are the same person)


13. At 6'o a clock ticks 6 times.
The time between first and last ticks is 30 seconds.
How long does it tick at 12'o clock.

Ans: 66 sec.


14. Three friends divided some bullets equally.
After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division.
Find the original number divided.


Ans: 18

Initially . x x x
Now x-4 x-4 x-4
Equation is 3x-12 = x


15. A ship went on a voyage.
After it had travelled 180 miles a plane statrted with 10 times the speed of the ship.
Find the distance when they meet from starting point.


Ans: 200miles.
Distance travelled by plane = 1/10 distance travelled by ship + 180



16. Complete the Table given below:

Three football teams are there. Given below is the group table. Fill in the x's


Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 x x x 1
B 2 x x 1 2 4
C 2 x x x 3 7


Ans: The filled table is given below


Played Won Lost Draw Goals For Goals Against
A 2 2 0 0 7 1
B 2 0 1 1 2 4
C 2 0 1 1 3 7


17. There are 3 societies A, B, C.
A lent cars to B and C as many as they had already.
After some time B gave as many tractors to A and C
as many as they have. After sometime c did the same thing. At the end of this transaction each one of them had 24.
Find the cars each orginally had.

Ans: A had 39 cars, B had 21 cars & C had 12 cars



18. There N stations on a railroad.
After adding X stations on the rail route 46 additional tickets have to be printed.
Find N and X.

Ans. x=2 and N=11

Let initially, N(N-1) = t
After adding, (N+X)(N+X-1) = t+46
By trial and error method



19. Given that April 1 is tuesday.
A, B, C are 3 persons told that their farewell party was on

A - May 8, thursday
B - May 10,tuesday
C - June 5, friday
Out of A, B, C only one made a completetly true statement concerning date,day and month
The other told two one told the day right and the other the date right..
What is correct date, month, day.


Ans: B - (May 10) SUNDAY
C - June 6 (Friday).


20. The Bulls, Pacers, Lakers and Jazz ran for a contest.
Anup, Sujit, John made the following statements regarding results.

Anup said either Bulls or Jazz will definitely win
Sujit said he is confident that Bulls will not win
John said he is confident that neither Jazz nor Lakers will win
When the result cameit was found that only one of the above three had made a correct statement.
Who has made the correct statement and who has won the contest.


Ans: Sujith; Lakers

21. How many of the integers between 25 and 45 are even ?
(A)21 (B)20 (C)11 (D)10 (E)9
Ans:d)10

22. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for
a 3-mile ride was
(A)Rs 1.56 (B)Rs 2.40 (C)RS 3.00 (D)Rs 3.80 (E)Rs 4.20
Answer :d)Rs 3.80

23. A computer routine was developed to generate two numbers (x,y) the first being a random number between 0 and 100 inclusive, and the second being less than or equal to the square root of the first. Each of the followin pair satisfies the routine EXCEPT
(A) (99.10) (B) (85.9) (C) (50.7) (D) (1.1) (E) (1.0)
Answer : A) (99.10)

24. A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side of the warehouse that increased the floor by one-half as much as the original floor. How many meters did the addition extend beyond the original buildings ?
(A)10 (B)20 (C)50 (D)200 (E)500
Ans: c)50

25. A digital wristwatch was set accurately at 8.30 a.m and then lost 2 seconds every 5 minutes. What time was indicated on the watch at 6.30 p.m of the same day if the watch operated continuously that time ?
(A)5:56 B)5:58 (C)6.00 (D)6.23 (E)6.26
Ans :E) 6.26

26. A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what percent of the resulting solution in the jug is salt?
(A)7.5% (B)9.5% (C) 10.5% (D)12% (E)15%
Ans :A)7.5%

27. A plane travelled K miles in the first 96 miles of flight time. If it completed the remaining 300 miles of the trip in 1 minute, what was its average speed in miles per hour for the entire trip ?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
Ans :(300+k)/97 * 60

28. A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost.What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?
(A)20% (B)40% (C)50% (D)60% (E)66.6%
Ansr :c) 50%

29. A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.
(A)1/60 (B)1/15 (C)3/20 (D)3/5 (E)3/4
Ans :c)3/20

30. How many integers n greater than and less than 100 are there such that,if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?
(A)5 (B)6 (C)7 (D)8 (E)9
Ans :D)8

31. An investor purchased a shares of stock at a certain price.If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?
(A)25 (B)50 (C)75 (D)100 (E)125
Ans :B)50

32. At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale, the amount saved will be What percent of the original price of the 5 tickets?
(A) 20% (B) 33.3% (C) 40% (D) 60% (E) 66.6%
Ans :c)40%

33. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina Works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs?
(A) 2/3 (B) 3/4 (C) 1 (D) 2 (E) 3
Ans :E)3

34. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack ?
(A) 7 (B) 6 (C) 5 (D) 4 (E) 3
Ans :C) 5





Related Posts

Tags

19 Nov, 2017, 06:45:16 AM