CurrentGK -> Papers -> Test Papers -> GK Questions - XAT

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

GK Questions - XAT

GK Questions - XAT

GK Questions - XAT

1. The celebrated Temple of Lord Jagannath now existent at Puri was constructed by the King of Orissa known as
Ans: Raja Ananta Varman Chodaganga Dev

2. Atish-e-Chinar is the autobiography account of
Ans: Sheikh Muhammad Abdullah

3. Which is the least corrupt nation of the world?
Ans: Finland

4. The trade related investment measures are related with…
Ans: GATT

5. This personality became the first Prime Minister of Indian Origin in Trinidad and Tobago’s. Can you name the person?
Ans: Basdeo Pandey

6. Seven sisters in business history relates to…
Ans: Major oil companies of USA

7. Rockefeller family created their fortune in…
Ans: Oil industry

8. Nobel Prize in physiology for 2003 was awarded for
Ans: MRI related work

9. Fresco ceiling of Sistine Chapel was painted by…
Ans: Michelangelo

10. What was world’s first synthetic drug made by a German scientist?
Ans: Acetylsalicylic acid

11. The largest single grass root refinery is owned by…
Ans: Reliance Industries

12. Winner of PGA Championship receives…
Ans: Wanamaker Trophy

13. Who declares the companies as sick?
Ans: BIFR

14. Hutchison Whampao is headquartered at
Ans: Hong Kong

15. Which company failed in hostile takeover attempt of Indal?
Ans: Sterlite Industries

16. The name of the company that owns EVA trademark is…
Ans: Stern Stewart & Co

17. Pohang Iron & Steel Company hails from…
Ans: South Korea

18. The concept of Kanban was pioneered in…
Ans: Toyota

19. Which award is given for Agricultural research?
Ans: Borlaug Award

20. Who presided over Ranbaxy Laboratories from the period 1970-1980?
Ans: Dr. Parvinder Singh

21. Economic model that provided way for the Five year plans in India was given by
Ans: P.C. Mahalonobis

22. Latest Booker Prize winning book by Allan Hollinghurst was…
Ans: The Line of Beauty





Tags


#

16 Dec, 2019, 19:40:07 PM