CurrentGK -> Papers -> Bank Exam Papers -> SBI CLERK COMPUTER GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

SBI CLERK COMPUTER GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER

SBI CLERK COMPUTER GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER

SBI CLERK COMPUTER GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER

1. What is the name of the series of Laptop computers manufactured by IBM called?
1.LapPad
2.ThinkPad
3.Aptiva
4.Notepaq
Ans : 2
2. What is the name of the 64-bit Microprocessor developed by AMD?
1.Opteron
2.ISC-9000
3.iMac
4.Athlon
Ans : 1
3. Which computer periperal manufacturer quotes - Empowering your PC
1.Canon
2.Epson
3.Mercury
4.Samsung
Ans : 3
4. Nortel is a company into manufactures
1.Software
2.Processors
3.Cables
4.Network equiptment
Ans : 4
5. Who among the following is a Personal Computer manufacturer from Taiwan
1.Sony
2.IBM
3.Samsung
4.Acer
Ans : 4
6. SCSI is a term related with
1.Storage
2.Network Data Transfer
3.Keystroke Rate
4.Picture resolution
Ans : 1
7. Which company did SCO sue for using code UNIX in its Operating System?
1.RedHat
2.SuSE
3.IBM
4.Microsoft
Ans : 4
8. What are the units used to count the speed of a printer?
1.CPM
2.DPI
3.PPM
4.BIT
Ans : 4
9. Which of the following organizations looks at standards for representation of data on the Internet ?
1.ISOC
2.W3C
3.IEEE
4.IETE
Ans : 2
10. What is the other name for a LAN Card?
1.NIC
2.Network Connector
3.MODEM
4.Internet Card
Ans : 1
11. Which of the following cables can transmit data at high speeds
1.Coaxial Cable
2.Optic Fibre Cable
3.Twistedpair Cable
4.UTP Cable
Ans : 2
12. What is the name of the latest Server Operating System developed by Microsoft?
1.Windows NT
2.Windows 2000
3.Windows XP
4.Windows 2003
Ans : 4
13. Which of the following is a term related with scanners?
1.Laser
2.TWAIN
3.Catridge
4.Media
Ans : 2
14. Who is the founder of BSD Unix?
1.Bill Gates
2.Dennis Ritche
3.Bill Joy
4.Linux Torvalds
Ans : 3
15. Who is the founder of Oracle Corporation?
1.Bill Gates
2.Lars Ellison
3.Andrew S Grove
4.Marc Andreeson
Ans : 2
16. What is the name of the software that allows us to browse through web pages called?
1.Browser
2.Mail Client
3.FTP Client
4.Messenger
Ans : 1
17. Macromedia is a name of a company related with
1.Hardware
2.Software
3.Periperals
4.Services
Ans : 2
18. What is the address given to a computer connected to a network called?
1.System Address
2.SYSID
3.Process ID
4.IP Address
Ans : 4
19. Direct X is a _____
1.Computer Part
2.Software that drives Graphic hardware
3.A User Interface
4.None of these
Ans : 2
20. When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called ___
1.Web Commerce
2.e-Commerce
3.m-Commerce
4.Mobile Purchases
Ans : 3





Tags


#

06 Aug, 2020, 07:04:17 AM