CurrentGK -> General Knowledge -> Gk Bytes For You -> General Knowledge Animals

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

General Knowledge Animals

General Knowledge Animals

General knowledge Animals

1.which is the most long lived creature in the world? Ans: Tortoise
2..Which snake is the most poisonous? Ans: King Cobra
3.Which animals are left handed? Ans: Polar bears
4.Which bird can rotate its head to 270 degrees? Ans: Owl
5.Which is the largest bird in the world? Ans: Ostrich
6.Which insect has appr.12,000 eyes? Ans: Butterfly
7.What is the original name of Butterfly? Ans: Flutterby
8.How many species of animals in the world? Ans: About 12,00,000
9.How many species of birds in the world? Ans: About 1,00,000
10.Which bird can't make its nest? Ans: Cuckoo
11.Which is the largest hunter bird? Ans: Candour
12.Which is the fast moving bird? Ans: Swift bird
13.Which is the largest sea bird in the world? Ans: Albatros
14.Which fish can't see? Ans: Shark
15.What is Tapetum lucidum? Ans: A layer of Extra reflecting cells which absorb light.
16.Which animal has that absorbing light cells? Ans: Cat
17.Which is the largest frog in the world? Ans: Goliath frog
18.Which fish has the sensitivity of the sound? Ans: Shark
19.Which bird can sleep standing on one leg? Ans: Crane
20.Which insects don't sleep? Ans: Ants




Tags


#

27 Feb, 2020, 13:08:42 PM