CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1

COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1

COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1

1. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?
a. Printer
b. Key board
c. Mouse
d. Arithmetic & Logic unit
e. None

2. CAD stands for
a. Computer aided design
b. Computer algorithm for design
c. Computer application in design
d. All of the above
e. None

3. Which of the following printer cannot print graphics?
a. Ink-jet
b. Daisy Wheel
c. Laser
d. Dot-matrix
e. None

4. A program written in machine language is called?
a. Assembler
b. Object
c. Computer
d. Machine
e. None

5. The father of Modern Computer is
a. Charles Babbage
b. Von-nuumann
c. Danies Ritchel
d. Blaise Pascal
e. None

6. The Word FTP stands for
a. File Translate Protocol
b. File Transit Protocol
c. File Transfer protocol
d. file typing protocol
e. None

7. The lowest form of Computer language is called
a. BASIC
b. FORTRAN
c. Machine Language
d. COBOL
e. None

8. Best Quality graphics is produced by
a. Dot Matix
b. Laser Printer
c. Inkjet Printer
d. Plotter
e. None

9. Memory which forgets every thing when you switch off the power is known as
a. Corrupted
b. Volatile
c. Non-Volatile
d. Non-Corrupted
e. None

10. The linking of computers with a communication system is called
a. Networking
b. Pairing
c. Interlocking
d. Assembling
e. Sharing

11. The 16 bit Microprocessor means that it has
a. 16 address lines
b. 16 Buses
c. 16 Data lines
d. 16 routes
e. None

12. Data going into the computer is called
a. Output
b. algorithm
c. Input
d. Calculations
e. flow chart

13. Which of the following refers to a small, single-site network?
a. LAN
b. DSL
c. RAM
d. USB
e. CPU

14. Microsoft Office is
a. Shareware
b.Public domain software
c. Open-sourse software
d. A vertical market application
e. An application suite

15. How many options does a BINARY choice offer
a. None
b. One
c. Two
d. it depends on the amount of memory on the computer
e. It depends on the speed of the computer's processor

16. A collection of program that controls how your computer system runs and processes information is called
a. Operating System
b. Computer
c. Office
d. Compiler
e. Interpreter

17. Computer connected to a LAN (Local Area Network) can
a. run faster
b. go on line
c. share information and /or share peripheral equipment
d. E-mail
e. None

18. Information travels between components on the mother board through
a. Flash memory
b. CMOS
c. Bays
d. Buses
e. Peripherals

19. How are data organized in a spreadsheet?
a. Lines & spaces
b. Layers & Planes
c. Height & Width
d. Rows & Columns
e. None

20. The blinking symbol on the computer screen is called the
a. mouse
b. logo
c. hand
d. palm
e. cursor

21. A fault in a computer program which prevents it from working correctly is known as
a. Boot
b. Bug
c. Biff
d. Strap
e. None

22. A self replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is _________
a. Bug
b. Vice
c. Lice
d. Worm
e. None

23. A _______ is a bi-stable electronic circuit that has two stable states.
a. Multivibrator
b. Flip-flop
c. Logic gates
d. laten
e. None

24. Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as
a. Spam
b. Trash
c. Calibri
d. Courier
e. None

25. DOS stands for
a. Disk Operating System
b. Disk operating session
c. Digital Operating System
d. Digital Open system
e. None

ANSWERS

1.d 2.a 3.b 4.a 5.a,
6c. 7.c 8.d 9.b 10.a,
11.c 12.c 13.a 14.e 15c,
16.a 17.c 18.c 19.d 20.e,
21.b 22.d 23.b 24.a 25.a,

COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1

COMPUTER KNOWLEDGE PAPER 1





Tags


#

14 Nov, 2019, 14:14:42 PM