CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> MCQ Of Fundamentals Of Computer

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

MCQ Of Fundamentals Of Computer

MCQ Of Fundamentals Of Computer

2-1. Which of the following is a read only memory storage device?
A.  Floppy Disk
B.  CD-ROM     
C.  Hard Disk
D.  None of these

2-2. What is a compiler?
A.  A compiler does a conversion line by line as the program is run
B.  A compiler converts the whole of a higher level program code into machine code in one step
C.  A compiler is a general purpose language providing very efficient execution
D.  None of the above

 2-3. Which is a semi conductor memory?
A.  Dynamic
B.  Static
C.  Bubble
D.  Both a & b

2-4. Which of the following is a programming language?
A.  Lotus
B.  Pascal
C.  MS-Excel
D.  Netscape

2-5. What do you call the translator which takes assembly language program as input & produce machine language code as output?
A.  Compiler
B.  Interpreter
C.  Debugger
D.  Assembler

2-6. What is an interpreter?
A.  An interpreter does the conversion line by line as the program is run
B.  An interpreter is the representation of the system being designed
C.  An interpreter is a general purpose language providing very efficient execution
D.  None of the above

2-7. A Compiler is ____
A.  a combination of computer hardware
B.  a program which translates from one high-level language to another
C.  a program which translates from one high-level to a machine level language
D.  None of these

2-8. A Pixel is __________
A.  A computer program that draws picture
B.  A picture stored in secondary memory
C.  The smallest resolvable part of a picture
D.  None of these

2-9. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?
A.  ANSI
B.  ASCII
C.  EBCDIC
D.  ISO

2-10. What are the stages in the compilation process?
A.  Feasibility study, system design and testing
B.  Implementation and documentation
C.  Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D.  None of the above

 


 
Click Here for Answers


1 – B / 2 – B / 3 – D / 4 – B / 5 – D / 6 – B / 7 – C / 8 – C/ 9 – A / 10 – C

 





16 Oct, 2019, 05:18:17 AM