CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> Multiple Choice Questions Of Computer Networking

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

Multiple Choice Questions Of Computer Networking

Multiple Choice Questions Of Computer Networking

Multiple Choice Questions of Computer Networking

3-1. Repeater operates in which layer of the OSI model?
A. Physical layer
B. Data link layer
C. Network layer
D. Transport layer

3-2. What is the minimum header size of an IP packet?
A. 16 bytes
B. 10 bytes            
C. 20 bytes
D. 32 bytes

3-3. What is the uses of subnetting?
A. It divides one large network into several smaller ones
B. It divides network into network classes
C. It speeds up the speed of network
D. None of above

3-4. Which of following provides reliable communication?
A. TCP
B. IP
C. UDP
D. All of the above

3-5. What does Router do in a network?
A. Forwards a packet to all outgoing links
B. Forwards a packet to the next free outgoing link
C. Determines on which outing link a packet is to be forwarded
D. Forwards a packet to all outgoing links except the originated link

3-6. The Internet is an example of
A. Cell switched network
B. circuit switched network
C. Packet switched network
D. All of above

3-7. What is the address size of IPv6 ?
A. 32 bit
B. 64 bit
C. 128 bit
D. 256 bit

3-8. Why IP Protocol is considered as unreliable?
A. A packet may be lost
B. Packets may arrive out of order
C. Duplicate packets may be generated
D. All of the above

3-9. What is the size of Network bits & Host bits of Class A of IP address?
A. Network bits 7, Host bits 24
B. Network bits 8, Host bits 24
C. Network bits 7, Host bits 23
D. Network bits 8, Host bits 23

3-10. What does protocol defines?
A. Protocol defines what data is communicated.
B. Protocol defines how data is communicated.
C. Protocol defines when data is communicated.
D. All of above

 



Click Here for Answers


1 – A /  2 – C /  3 – A/ 4 – A / 5 – C / 6 – C / 7 – C / 8 – D /9 – A / 10 – D

 





15 Nov, 2019, 10:35:15 AM