CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> Multiple Choice Questions Of Database Management System (DBMS) Set 2

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

Multiple Choice Questions Of Database Management System (DBMS) Set 2

Multiple Choice Questions Of Database Management System (DBMS) Set 2

1. Which of the following is a problem of file management system?  

1) difficult to update

2) lack of data independence

3) data redundancy

4) all of above

 

Correct Answer: all of above

 

2. Which of the following is true of a network structure?

1) It is a physical representation of the data

2) It allows a many-to-many relationship

3) It is conceptually simple

4) It will be dominant data base of the future

 

Correct Answer: It allows a many-to-many relationship  

 

3. What is the language used by most of the DBMSs for helping their users to access data?  

1) High level language

2) SQL

3) Query Language

4) 4GL

 

Correct Answer: Query Language  

 

4. One data dictionery software package is called

1) DB/DC dictionary

2) TOTAL

3) ACCESS

4) Datapac

 

Correct Answer: DB/DC dictionary  

 

5. The function of a database is ...  

1) to check all input data

2) to check all spelling

3) to collect and organize input data

4) to output data

 

Correct Answer: to collect and organize input data  

 

6.The model for a record management system might be  

1) handwritten list

2) a Rolodex card file

3) a business form

4) all of above

 

Correct Answer: all of above  

 

7.The management information system (MIS) structure with one main computer system is called a  

1) hierarchical MIS structure

2) distributed MIS structure

3) centralized MIS structure

4) decentralized MIS structure

 

Correct Answer: centralized MIS structure  

 

8. An application that executes on separate PCs like this is called a(n) __________ application.  

1) enterprise

2) distributed

3) tier

4) global

 

Correct Answer: distributed  

 

9.Primitive operations common to all record management system include  

1) print

2) sort

3) look-up

4) all of above

 

Correct Answer: look-up  

 

10. Information can be transferred between the DBMS and a  

1) spreadsheet program

2) word processor program

3) graphics program

4) all of the above

 

Correct Answer: all of the above  

 





20 Mar, 2019, 13:19:47 PM