CurrentGK -> General Knowledge -> Computer GK -> MCQ Of Database Management System (DBMS) Set 6

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

MCQ Of Database Management System (DBMS) Set 6

MCQ Of Database Management System (DBMS) Set 6

41. The __________ performs document tracking. 
1) distributed application
2) enterprise software
3) Oracle software
4) EDM software
 
Correct Answer: EDM software  
 
42. An enterprise solution with data storage, a client interface and a security system is a(n) __________ system. 
1) 2-tier
2) 3-tier
3) 4-tier
4) n-tier
 
Correct Answer: 3-tier  
 
43. A transparent DBMS ? 
1) Can not hide sensitive information from users
2) Keep its logical structure hidden from users
3) Keeps its physical structure hidden from users
4) Both B and C
 
Correct Answer: Keeps its physical structure hidden from users  
 
44. Choose the RDBMS which supports full fledged client server application development 
1) dBase V
2) Oracle 7.1
3) FoxPro 2.1
4) Ingress
 
Correct Answer: Oracle 7.1  
 
45. Report generators are used to 
1) store data input by a user
2) retrieve information from files
3) answer queries
4) both b and c
 
Correct Answer: both b and c  
 
46. __________ will answer questions you did not think to ask of your data. 
1) data mining
2) data extrapolation
3) knowledge discovery
4) data enlightenment
 
Correct Answer: knowledge discovery  
 
47. __________ is the clear leader for personal databases. 
1) Microsoft Access
2) Microsoft FoxPro
3) Borland dBase
4) MySQL
 
Correct Answer: Microsoft Access  
 
48. The ascending order of a data hirerchy is: 
 
1) bit-byte-record-field-file-database
2) byte-bit-field-record-file-database
3) bit-byte-field-record-file-database
4) bit-byte-file-record-field-database
 
Correct Answer: bit-byte-field-record-file-database  
 
49. Which of the following is not an advantage of the database approach 
1) Elimination of data redundancy
2) Ability of associate deleted data
3) increased security
4) all of the above
 
Correct Answer: all of the above   
 
50. A transparent DBMS 
1) can not hide sensitive information from users
2) keeps its logical structure hidden from users
3) keeps its physical structure hidden from users
4) both b and c
 
Correct Answer: keeps its physical structure hidden from users  
 





26 May, 2019, 10:50:45 AM