CurrentGK Papers Bank Exam Papers Allahabad Bank Computer Question Paper - 1

If you find this context important and usefull. We request to all visitors to sheare this with your friends on social networking channels.

Allahabad Bank Computer Question Paper - 1

Allahabad Bank Computer Question paper – 1

1. Programs from the same developer, sold bundled together, that provide better integration and share common features, toolbars, and menus are known as………………….
(A) Software suites
(B) Integrated software packages
(C) Software processing packages
(D) Personal information managers
(E) None of these

2. A data warehouse is which of the following ?
(A) Can be updated by end users
(B) Contains numerous naming conventions and formats
(C) Organized around important subject areas
(D) Contains only current data
(E) None of these

3. …………………. servers store and manage files for network users.
(A) Authentication
(B) Main
(C) Web
(D) File
(E) None of these

4. All of the following are examples of real security and privacy risks except ………………….
(A) Hackers
(B) Spam
(C) Viruses
(D) Identity theft
(E) None of these

5. …………………. terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
(A) Data
(B) Sales
(C) Query
(D) Point-of-sale (POS)
(E) None of these

6. The OSI model is divided into …………………. processes called layers.
(A) Five
(B) Six
(C) Seven
(D) Eight
(E) None of these

7. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and …………………. software to work together.
(A) Management
(B) Processing
(C) Utility
(D) Application
(E) None of these

8. …………………. are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.
(A) Servers
(B) Embedded computers
(C) Robotic computers
(D) Mainframes
(E) None of these

9. The following are all mobile computing devices, except ………………….
(A) Notebook computers
(B) Cellular telephones
(C) Digital scanners
(D) Personal digital assistants
(E) None of these

10. In a ring topology, the computer in possession of the …………………. can transmit data.
(A) Packet
(B) Data
(C) Access method
(D) Token
(E) None of these

11. This part of the operating system manages the essential peripherals, such as the keyboard, screen, disk drives, and parallel and serial ports ………………….
(A) Basic input/output system
(B) Secondary input/output system
(C) Peripheral input/output system
(D) Marginal input/output system
(E) None of these

12. …………………. viruses are often transmitted by a floppy disk left in the floppy disk drive.
(A) Trojan horse
(B) Boot-sector
(C) Script
(D) Logic bomb
(E) None of these

13. …………………. controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
(A) The platform
(B) Application software
(C) Operating system
(D) The motherboard
(E) None of these

14. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ………………….
(A) Mainframe
(B) Network
(C) Supercomputer
(D) Client
(E) None of these

15. A goal of data mining includes which of the following ?
(A) To explain some observed event or condition
(B) To confirm that data exist
(C) To analyze data for expected relationships
(D) To create a new data warehouse
(E) None of these

16. URL stands for ………………….
(A) Universal Research List
(B) Universal Resource List
(C) Uniform Resource Locator
(D) Uniform Research Locator
(E) None of these

17. A database management system (DBMS) is a………………….
(A) Hardware system used to create, maintain and provide controlled access to a database
(B) Hardware system used to create, maintain and provide uncontrolled access to a database
(C) Software system used to create, maintain and provide uncontrolled access to a database
(D) Software system used to create, maintain and provide controlled access to a database
(E) None of these

18. Which of the following is not a goal of transaction processing systems ?
(A) Capture, process and store transactions
(B) Produce a variety of documents related to routine business activities
(C) Reduce manual effort associated with processing business transactions
(D) Produce standard reports used for management decision making
(E) None of these

19. A proxy server is used for which of the following ?
(A) To provide security against unauthorized users
(B) To process client requests for Web pages
(C) To process client requests for database access
(D) To provide TCP/IP
(E) None of these

20. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes ………………….
(A) Data redundancy
(B) Information overload
(C) Duplicate data
(D) Data inconsistency
(E) None of these

21. …………………. are words that a programming language has set aside for its own use.
(A) Control words
(B) Reserved words
(C) Control structures
(D) Reserved keys
(E) None of these

22. What is the primary difference between a virus and a worm ?
(A) A worm has the ability to self-propagate from an infected user’s computer to other computers
(B) A worm is usually written by a cracker : script bunnies do not have the skills to develop a worm program
(C) A virus is very harmful to the computers it infects : a worm is not as serious a problem
(D) Anti-virus software is effective in fighting viruses but not worms
(E) None of these

23. …………………. describe what is in database fields.
(A) Structures
(B) Field markers
(C) Field definitions
(D) Field names
(E) None of these

24. You must install a(n) …………………. on a network if you want to share a broadband internet connection.
(A) Router
(B) Modem
(C) Node
(D) Cable
(E) None of these

25. A goal of normalization is to………………….
(A) Minimize the number of relationships
(B) Minimize the number of entities
(C) Minimize the number of tables
(D) Minimize data redundancy
(E) None of these

Answers from 1 to 25 are displayed below,
1. (A)  2. (C) 3. (D) 4. (B) 5. (D) 6. (C) 7. (D)
8. (B) Embedded computers are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat in your home.
9. (C) 10. (D) 11. (A) 12. (B) 13. (C)
14. (B) 15. (A) 16. (C) 17. (D) 18. (E)
19. (A) 20. (D) 21. (B) 22. (A) 23. (D)
24. (A) 25. (D)





Related Posts

    Tags


    #

    Current Affairs
    ♦ PRAGATI प्‍लेटफार्म एक _____________ स्तरीय प्रणाली है। » 3
    ♦ अंतर्राष्ट्रीय शिक्षा दिवस कब मनाया गया? » 24 जनवरी
    ♦ अंतर्राष्ट्रीय शिक्षा दिवस कब घोषित किया गया था? » 3 दिसंबर, 2018
    ♦ भारत-पाकिस्तान युद्ध कब स्थापित किया गया था? » 1965
    ♦ शिक्षा का अधिकार भारतीय संविधान के ____________ में डाला गया था » अनुच्छेद 21-ए
    ♦ ऑपरेशन शरद हवा कब खत्म हुआ? » 27 जनवरी, 2021
    ♦ शिक्षा का अधिकार ____________ आयु वर्ग के बच्चों के लिए एक बुनियादी अधिकार है। » 6 से 14
    ♦ मानव अधिकारों की सार्वभौमिक घोषणा के ____________ में शिक्षा का अधिकार शामिल है। » अनुच्छेद 26
    ♦ पेरियार टाइगर रिजर्व कहाँ स्थित है? » केरला
    ♦ नवंबर 2020 तक, भारत की स्थापित सौर ऊर्जा क्षमता ____________ है » 36.9 GW